Van Daele Lies

Het kriebelde meteen

Al van kinds af aan ben ik gefascineerd door klei. In het eerste middelbaar kleide ik wekelijks en ik wist direct ‘hier wil ik mee verder!’ Dus vroeg ik voor elke verjaardag of Sinterklaas een speelgoeddraaischijfje, zonder succes.

Rond mijn 15de kruiste pottenbakker Paul Van Gompel mijn pad. Het klikte onmiddellijk. Ik mocht bij hem als jonkie starten tussen al die volwassenen. Al snel vond ik mijn tweede thuis in zijn pottenbakkerij. Paul was een fantastische, kritische meester en vaderfiguur. Ik kon er mijn creativiteit en tienerissues kwijt, haha. Die huiselijke sfeer vind ik heel belangrijk en hoop ik ook zelf te creëren voor anderen.

Een eigen draaischijf deed de rest

Na studies, werk, een man en kindjes stond het pottenbakken even op een laag pitje. Gelukkig kreeg ik een draaischijf cadeau van mijn lieve ouders. Een welkom duwtje in de rug. Geen excuses meer, nu kon ik thuis pottenbakken.

Wat startte in een klein hoekje, breidde snel uit tot de volledige garage … en intussen een eigen atelier. Af en toe volg ik nog een cursus bij Paul en Dirk Vanhaeren, waar ik onder meer leerde glazuren met natuurlijke grondstoffen.

En toen was er: Atelier Lies

Na jaren dromen en speculeren hakte ik de knoop door: op 1 april 2018 (nee, dat is geen grap) startte ik met Atelier Lies – gesteund door mijn man Gunther.

En het kriebelt enorm! Om mijn kennis en enthousiasme te delen, om mensen te leren pottenbakken, om samen creatief te zijn in een gezellige sfeer. Vanaf oktober 2020, niet langer in mijn garage, maar in mijn gloednieuw atelier.

Zin om mee te leren, experimenteren, creëren en evolueren?

Welkom bij Atelier Lies!