Contacteer ons

Mijn verhaal

Welkom bij Atelier Lies

Hallo,

ik ben Lies, geboren in 1987 en sinds mijn tienerjaren volledig gebeten door keramiek. Op jonge leeftijd had ik het voorrecht het pottenbakken te mogen leren van Paul Van Gompel. In zijn atelier, kon ik niet alleen mijn creativiteit, maar ook mijn tienerissues kwijt. De huiselijke sfeer die ik er mocht ervaren, was zo hartverwarmend. Daarom hoop ik deze vandaag ook zelf te creëren voor anderen.

Na het behalen van mijn diploma ergotherapie en de lerarenopleiding ging ik 10 jaar aan de slag in het buitengewoon onderwijs. Toch bleef het kriebelen om met mijn liefde voor pottenbakken aan de slag te gaan.

Na mijn jarenlange opleiding bij Paul Van Gompel, volgde ik ook de opleiding pottenbakker te Syntra West in Brugge. Ik geef er ondertussen ook draailessen, glazuurlessen en masterclasses. Om mijn expertise ook vandaag verder te blijven uitbreiden, volg ik regelmatig masterclasses.

In 2018 ging ik dan eindelijk mijn droom achterna en startte ik mijn eigen atelier. Graag wil ik hier al mijn kennis en enthousiasme met jullie delen!

Tot binnenkort?

Maak kennis met pottenbakker Lies

Atelier Lies is een keramist in hart en nieren,
die graag haar passie wil delen met haar cursisten.

Bij ons vind je een plek waar samen creatief zijn centraal staat.

Handwerk

Alle stukken zijn 100% handgemaakt. Van zelf samengestelde klei tot eigen ontwikkelde glazuren. Met grenzeloze liefde voor de ambacht.

Kwaliteit

Naast meer dan 20 jaar ervaring deelt Lies hier met haar cursisten de geheimen van het vak.
We gebruiken hier enkel steengoedklei met hoogwaardige hoogbak glazuren.

Duurzaam

Met veel liefde gedraaid, voor levenslang gebruik. Vaatwas-, microgolf-, en oven bestendig.

Kunst

Lies draait naast gebruiksgoed graag unieke kunstwerken.